Skip links

Uitgekookt

Al 6 generaties verbonden met gezonde voeding

Uitgekookt is ontstaan vanuit de passie van de familie Van Marle voor goed en gezond eten. De familie begon met het verbouwen en venten van groenten in 1830 en begon later een vooruitstrevende groentewinkel die als eerste panklare groente (gewassen en gesneden) verkocht. Bijna twee eeuwen later is Uitgekookt de innovatieve maaltijdservice van vandaag de dag.

4e generatie: in de winkel en aan huis

Piet en Griet van Marle namen in 1938 de winkel over van Andries van Marle, die de zaak startte aan de Venestraat 17 in Kampen. Piet en Griet verbouwden aardappelen en groenten en verkochten hun producten in de winkel en aan huis. In de jaren voor de oorlog was het gebruikelijk om groenten in blik te verkopen, omdat niet alles het hele jaar verkrijgbaar was. Van import van groenten en fruit was nog geen sprake; de producten in de winkel waren veelal afkomstig van eigen land.

5e generatie: veel keuze voor het avondeten

Jannes en Harmke van Marle, de kinderen van Piet en Griet, verlegden de aandacht van het verbouwen van groenten naar het verkopen van aardappelen, groenten en fruit in de winkel. Zij verhuisden naar een groter pand aan de overkant van de straat, Venestraat 24 in Kampen. Deze generatie was één van de voorlopers in de branche door de groenten panklaar, gesneden en gewassen aan te bieden.

6e generatie: oog op de toekomst

Johan van Marle neemt in 1999 de winkel in de binnenstad over van zijn ouders en verhuist naar een centraal gelegen winkelcentrum in Kampen. Hier zet hij de volgende belangrijke stap in de servicegerichtheid van het bedrijf. Johan voorziet de winkel van een open keuken en neemt een chef kok in dienst. Met “op de huid gebakken zalm bij de Culinaire Groenteman” was Johan voorloper in de markt.

Toon interesse

Verstuur een reactie.

Home
Account
Cart
Search