Skip links

Over ons

Welkom bij Pitchbees! Mijn naam is Marcel Noorden, en ik ben de oprichter van de online vacaturebank Pitchbees. Samen met mijn team ben ik begin 2023 dit platform gestart om werkzoekenden op een innovatieve en authentieke manier te verbinden met werkgevers, en vice versa. Hieronder vertel ik je waarom ik dit platform ben gestart, wat Pitchbees uniek en anders maakt dan traditionele vacaturebanken, en wat de grootste doelen zijn van Pitchbees.

Het idee achter Pitchbees

Het idee voor Pitchbees ontstond uit een persoonlijke behoefte en gesprekken met mijn netwerk. Als werkzoekende ondervond ik zelf de nadelen van het traditionele sollicitatieproces. Het gehele proces van CV’s en motivatiebrieven schrijven voelde voor mij te onpersoonlijk, demotiverend en statisch. In mijn ogen miste er een persoonlijke verbinding tussen werkzoekende en werkgever bij het solliciteren. Dit moest en zou anders kunnen. Daarnaast merken we allemaal dat veel organisaties moeite hebben met het vinden van de juiste kandidaten. Ze worden vaak overspoeld met sollicitaties die niet aan hun eisen voldoen, wat resulteert in een tijdrovend en kostbaar selectieproces. Ook hier speelt vaak de onpersoonlijkheid van het proces een rol. Dit bracht mij op het idee om een platform te creëren dat zowel werkgevers als werkzoekenden beter van dienst zou zijn.

Wat Pitchbees uniek maakt

 1. Persoonlijke benadering: In tegenstelling tot traditionele vacaturebanken ligt bij Pitchbees de focus op de persoonlijke benadering en de eerste indruk. Wij geloven dat een succesvolle match tussen werkgever en werknemer niet alleen gebaseerd is op vaardigheden en ervaring, maar ook op de persoonlijkheid en de ‘klik’ tussen beiden. Bij Pitchbees wordt elke kandidaat aangemoedigd om een persoonlijke video pitch te maken waarin zij zichzelf presenteren. Op deze manier krijgen werkgevers een beter beeld van de persoon achter het CV. Tegelijkertijd zullen werkgevers hun vacatures ook moeten pitchen om meer kandidaten aan te trekken en een uniek kijkje achter de schermen te bieden. Een win-win situatie voor zowel werkgevers als werkzoekenden dus!
 2. Innovatieve technologie: Pitchbees maakt tevens gebruik van de nieuwste technologieën om het sollicitatieproces te optimaliseren en efficiënter voor je te maken. Zo maken we gebruik van kunstmatige intelligentie om relevante vacatures aan de juiste kandidaten te matchen, en ondersteunen we het selectieproces met geavanceerde algoritmes die de meest geschikte kandidaten voor bedrijven uitlichten. Daarnaast kunnen werkgevers en kandidaten in real-time communiceren via ons platform door gebruik te maken van de “Toon Interesse” knop, waardoor het sollicitatieproces sneller en eenvoudiger verloopt.
 3. Flexibiliteit en maatwerk: Pitchbees begrijpt dat elke organisatie en elke kandidaat uniek is. Daarom bieden wij een breed scala aan opties om aan de specifieke behoeften van werkgevers en werkzoekenden te voldoen. Of het nu gaat om tijdelijke of vaste contracten, fulltime of part time functies, een stageplaats of het aanbieden van freelance of ZZP opdrachten, Pitchbees biedt een op maat gemaakte oplossing voor iedereen.

Wat zijn de grootste doelen van Pitchbees?

 1. Het creëren van een transparant en eerlijk sollicitatieproces: Bij Pitchbees streven we ernaar om het sollicitatieproces zo transparant en eerlijk mogelijk te maken. Wij willen af van de anonieme sollicitatiebrieven en CV’s, en in plaats daarvan een platform bieden waar werkgevers en kandidaten elkaar echt leren kennen middels persoonlijke video pitches. Door open en eerlijke communicatie te bevorderen, hopen we wederzijds vertrouwen op te bouwen en succesvolle matches tot stand te brengen.
 2. Het stimuleren van persoonlijke en professionele groei: Een van de kernwaarden van Pitchbees is het ondersteunen van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Wij geloven dat de juiste baan een grote impact kan hebben op iemands leven, en daarom streven wij ernaar om mensen te helpen de baan te vinden die bij hen past. Bovendien bieden wij onze gebruikers toegang tot een breed scala aan educatieve bronnen, zodat zij hun vaardigheden en kennis kunnen blijven ontwikkelen en hun kansen op de arbeidsmarkt kunnen vergroten.
 3. Het bijdragen aan een duurzame en inclusieve arbeidsmarkt: Pitchbees heeft als doel een inclusief en divers platform te zijn, waar iedereen, ongeacht achtergrond, geslacht, leeftijd of ervaring, gelijke kansen krijgt om een passende baan te vinden. Wij werken nauw samen met bedrijven die diversiteit en inclusie hoog in het vaandel hebben staan, en we zetten ons in om discriminatie en bias in het sollicitatieproces te minimaliseren. Daarnaast streven we ernaar om een bijdrage te leveren aan een duurzame arbeidsmarkt door het stimuleren van groene en maatschappelijk verantwoorde banen.

De perfecte matchdoor Pitchbees

 • Gratis, geen verplichtingen
 • Direct een duidelijk beeld van elkaar
 • Grotere slagingskans
 • Betrouwbaar en efficiënt
 • Uniek concept

Kortom, Pitchbees is ontstaan uit de behoefte aan een betere, persoonlijkere en efficiëntere manier om de perfecte match tussen werkgever en werknemer tot stand te brengen. Door onze unieke aanpak, het gebruik van innovatieve video pitches en het nastreven van onze drie belangrijkste doelen, onderscheiden wij ons van traditionele vacaturebanken en bieden wij een platform dat aansluit bij de wensen en behoeften van zowel werkgevers als werkzoekenden.

Sluit je aan bij ons innovatie platform en upload jouw unieke video pitch!

Home
Account
Cart
Search