Skip links

Hoe werkt het

Heb je het volledige registratieproces succesvol doorlopen? Gefeliciteerd! Nu kun je op zoek gaan naar jouw droombaan of ideale kandidaat. Maar voordat je de eerste video pitch uploadt en jezelf overtuigend presenteert aan het Pitchbees netwerk, is het van belang om te leren hoe je een heldere en krachtige boodschap kort en bondig overbrengt. Bekijk de onderstaande instructievideo’s en leer hoe je als werkzoekende of organisatie de perfecte video pitch kunt creëren. De ideale match vinden was nog nooit zó enerverend en eenvoudig!

Zo creëer je een overtuigende video pitch

1. Bereid je pitch voor

Bedenk voor je je video pitch opneemt welke punten je wilt benadrukken en welke boodschap je wilt overbrengen. Hou het kort en leg de focus op je belangrijkste kwaliteiten. Als werkzoekende kun je een lijst van je vaardigheden, kwalificaties en persoonlijke eigenschappen maken die je wilt uitlichten. Werkgevers kunnen ervoor kiezen om een unieke kijk te geven van hun bedrijf en de werksfeer. Bijvoorbeeld door de ogen van een werknemer zodat kandidaten een authentieke ervaring direct van een werknemer horen.

In onderstaande video leer je hoe je een goede eerste indruk achterlaat in jouw pitch!

2. Oefen en perfectioneer je pitch

Oefen je pitch meerdere keren en bekijk de opnames kritisch. Vraag feedback van vrienden of familie en blijf oefenen totdat je tevreden bent met het resultaat. Zorg ervoor dat het klinkt alsof je een gesprek aan het voeren bent met de kijker. Hierbij kun je denken aan het aanspreken van de kijker met de jij/jou-vorm. Zodoende is het eenvoudiger om de kijker te overtuigen van de waarde die je kan toevoegen aan de organisatie. Voor werkgevers is een heldere uitleg en het aanspreken in de je/jij-vorm ook van belang. Zolang de pitch in de gespreksvorm wordt gehouden, zal de overtuigingskracht sterker zijn dan wanneer je direct van een script leest!

Bekijk de video hieronder en leer hoe belangrijk verbale en non-verbale communicatie zijn in jouw pitch!

3. Vertel een verhaal

Zorg ervoor dat je video pitch triggert. In plaats van simpelweg je CV op te lezen, is het effectiever om een verhaal te vertellen. Verbind je vaardigheden en kwalificaties aan relevante ervaringen, successen en leermomenten. Omschrijf als werkgever op een overtuigende manier het functieprofiel en de werkzaamheden zodat het de aandacht trekt van geïnteresseerde kandidaten.

Leer in de onderstaande video hoe je jouw pitch het beste kan structureren om een krachtige boodschap achter te laten!

4. Wees authentiek en laat je persoonlijkheid zien

Een video pitch is een kans om je persoonlijkheid te laten zien en een band te creëren met de werkgever of met de geïnteresseerde kandidaat. Wees jezelf en wees eerlijk over je ervaringen en ambities als werkzoekende. Authenticiteit is aantrekkelijk en helpt je om op te vallen tussen de andere kandidaten. Als werkgever is het van belang om op een creatieve wijze een oprechte inkijk te geven van het bedrijf en de werksfeer zodat kandidaten weten wat zij kunnen verwachten van de functie.

Bekijk de video hieronder en leer hoe je jouw video pitch zo authentiek mogelijk maakt!

Enkele tips om je pitch naar een hoger niveau te tillen!

Tip 1: Gebruik een goede smartphone of camera

De meeste mobiele telefoons hebben tegenwoordig een goede camera. Het gebruik van een goede camera kan een wereld van verschil maken voor je video pitch. Experimenteer met verschillende instellingen en kijkhoeken om het optimale beeld te verkrijgen voor je pitch. De hedendaagse smartphone, camera en laptop zullen vaak al aan deze eisen voldoen.

Tip 2: Zorg voor optimale audiokwaliteit

Bij een overtuigende video pitch is niet alleen het beeld, maar ook het geluid van cruciaal belang. Houd daarom rekening met de akoestiek van de ruimte waarin je opneemt; een kamer met veel echo of achtergrondgeluiden kan afbreuk doen aan de audiokwaliteit. Zorg er daarom voor dat je stem helder en verstaanbaar is tijdens de gehele pitch. Onthoud dat de audiokwaliteit de impact van je video pitch aanzienlijk kan versterken of verzwakken.

De perfecte matchdoor Pitchbees

  • Gratis, geen verplichtingen
  • Direct een duidelijk beeld van elkaar
  • Grotere slagingskans
  • Betrouwbaar en efficiënt
  • Uniek concept

Tip 3: Gebruik visuele hulpmiddelen

Visuele hulpmiddelen, zoals dia’s of afbeeldingen, kunnen je video pitch versterken en je boodschap ondersteunen. Ze maken je presentatie aantrekkelijker en helpen de werkgever of werkzoekende om je verhaal beter te begrijpen. Maar let op: maak alleen gebruik van eenvoudige en duidelijke visuals, zodat ze de aandacht niet afleiden van de kernpunten in je pitch. Uiteraard zijn visuele hulpmiddelen vrijblijvend en kun je dat op eigen wijze invullen. Niets is verplicht!

Tip 4: Wees professioneel

Een verzorgd uiterlijk en een fijne setting zijn belangrijk om serieus genomen te worden. Zorg ervoor dat je er representatief uitziet. Kies voor een rustige en opgeruimde achtergrond, zodat de focus volledig op jou en je boodschap ligt. Gebruik een goede smartphone of camera en eventueel een goede microfoon om je video pitch zo professioneel mogelijk te maken.

Tip 5: Overtuig met een krachtige call-to-action

Het belang van een effectieve call-to-action (CTA) in je video pitch kan niet worden onderschat. Een krachtige CTA dient als dé overtuigende factor in je video pitch, waarbij je je kijkers aanzet tot actie en hen motiveert om de volgende stap te zetten. Denk eraan om altijd je call-to-action strategisch aan het einde van je video pitch te plaatsen, nadat je je kernpunten en vaardigheden hebt belicht. Hierdoor blijft de CTA fris in het geheugen van je kijkers en vergroot je de kans dat ze daadwerkelijk actie ondernemen. Een doordachte en effectieve call-to-action kan het verschil maken tussen een goede video pitch en een uitzonderlijke, onvergetelijke pitch die je je droombaan of ideale kandidaat oplevert!

Veelgestelde vragen

Bij Pitchbees registreer je je eenvoudig en snel. Maak je account aan door je emailadres en een sterk wachtwoord in te vullen. Vul als werkzoekende vervolgens je account aan met je persoonlijke informatie, opleidingen, (taal)vaardigheden en werkervaringen. Zodra je dit proces hebt doorlopen kun je je video pitch gaan creëren en uploaden via je profiel. Vul als werkgever je zakelijke informatie in om je bedrijfsaccount te koppelen. Zodra je profiel door ons is bevestigd, kun je starten met het uploaden van je video pitch(es).

We nemen de privacy en beveiliging van je gegevens uiterst serieus. Hierbij werken we conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), dit betekent dat we je persoonlijke informatie nooit zullen delen met derden. Bij het opzetten van je profiel hoef je enkel je naam en woonplaats door te geven. Deze gegevens worden door ons gebruikt om relevante kandidaten of vacatures bij je in de buurt weer te geven. Voor meer informatie over ons privacybeleid raden we je aan om onze privacyverklaring te lezen of contact met ons op te nemen. We staan voor je klaar om eventuele vragen te beantwoorden of twijfels weg te nemen.

Waar het bij andere vacaturebanken draait om de traditionele sollicitatiemethoden, zoals het doorspitten van functieomschrijvingen, het uploaden van je CV en het schrijven van je motivatiebrief, gaat het bij Pitchbees om de unieke video pitch. We streven naar het scheppen van een eerste persoonlijke band tussen werkgever en werknemer. Middels een oprechte video pitch wordt die band vanaf het eerste moment al gecreëerd. Bij de video pitch ligt de focus bij het uitlichten van je authenticiteit en persoonlijkheid, zo weten zowel werkgevers als werkzoekenden wat ze van elkaar kunnen verwachten. Naast werkzoekenden kunnen ook werkgevers hun vacatures aanbieden door middel van de video pitch. Dit maakt zoeken naar je nieuwe droombaan nóg gemakkelijker en leuker!

Jazeker. We onderhouden goed contact met ons zakelijke netwerk. Zolang een vacature of kandidaat zichtbaar is op onze website kun je altijd je interesse tonen door op de ‘Toon Interesse’ knop te klikken. Mocht de vacature of kandidaat niet meer beschikbaar zijn, dan krijg je daar vanuit hen persoonlijk bericht van. We zullen ervoor zorgen dat de uitgelichte vacatures of kandidaten zo veel mogelijk up-to-date zijn om teleurstelling te voorkomen!

Zeker! We vinden het belangrijk dat je je netwerk kunt uitbreiden en dat je kunt werken aan je persoonlijke ontwikkeling. De Pitchbees Community helpt je hierbij. Leer alles over het opbouwen van je netwerk en nog véél meer in onze educatieve recruiting blogs. Neem vandaag nog de regie over je professionele carrière met Pitchbees!

Waar wacht je nog op?

Durf deel uit te maken van de Pitchbees-revolutie en ervaar zelf hoe ons baanbrekende platform de manier waarop we solliciteren, werven en netwerken voorgoed zullen transformeren!

Home
Account
Cart
Search