Skip links

Hollands Kroon

Hollands Kroon

Hollands Kroon is een grote plattelandsgemeente in de Kop van Noord-Holland met een heleboel dorpen en buurtschappen. De grootste dorpen zijn Anna Paulowna, Hippolytushoef, Winkel/Nieuwe Niedorp en Wieringerwerf.

De gemeente Hollands Kroon is in 2012 ontstaan uit een fusie tussen de gemeenten:

  • Wieringen;
  • Wieringermeer;
  • Anna Paulowna;
  • Niedorp.

Kenmerkende diversiteit in Hollands Kroon

De gemeente bestaat uit een aantal heel verschillende gebieden: de polders van Anna Paulowna, Wieringerwaard en Wieringermeer, het voormalige Waddeneiland Wieringen en een deel van de gemeente valt binnen de Westfriese omringdijk. Hollands Kroon grenst aan De Waddenzee en het IJsselmeer. Naast het vele water, de dijken en de polders zijn het agrarische land en de lintbebouwing kenmerkend voor het gebied.

Dorpsgids Hollands Kroon

De gemeente Hollands Kroon is een grote plattelandsgemeente met een heleboel dorpen en buurtschappen. Als nieuwe inwoner kan het best moeilijk zijn om te weten waar de winkels en andere voorzieningen zijn. In deze gemeentegids vindt u daarom per dorp de belangrijke locaties. Denk bijvoorbeeld aan de huisarts of een supermarkt, maar ook aan leuke activiteiten die er te doen en te vinden zijn.

Digitale Dorpsgids

Al het moois in Hollands Kroon past natuurlijk niet in één gids. Daarom is er een aanvullende interactieve online gidsgemaakt. In deze uitgebreidere digitale gids ziet u in één keer alle voorzieningen op een kaart van de gemeente zodat u precies weet wat er in de buurt te vinden is. In de digitale Dorpsgids vindt u de diverse sportverenigingen in de gemeente, monumenten en kinderopvanglocaties.

Toon interesse

Verstuur een reactie.

Home
Account
Cart
Search